GOLDEN SYRUP


Bohužel tento syrup je v našich končinách jen velmi těžko k mání, ale jeho výroba je poměrně rychlá a především velmi levná.

Používá se u mnoha anglických dezertů, takže se nemusíte bát, že jej nespotřebujeme, určitě si s ním několik dezertů připravíme..=)


Syrup:

- 600 g cukru krystal

- čtvrtku citronu

- 300 ml horké vody


Postup:

Rozehřejeme hrnec na střední teplotu, do něj nasypeme 100g cukru, přidáme 3 lžíce vody a začneme pořádně míchat. Voda se brzy odpaří a cukr se začne rozpouštět.

* Je potřeba pracovat rychle, protože se cukr může velmi rychle spálit.

Jakmile je cukr rozpuštěný a má krásnou karamelovou barvu přilijeme 300ml horké vody.

*Vody přilijeme najednou, není se čeho bát, ale přesto buďte opatrní.

Poté přidáme 500g cukru a všechen ve směsi rozmícháme.

Nakonec do tekutiny přidáme čtvrtku citronu, snížíme na nízkou teplotu, aby syrup jen zlehka probublával, a necháme jej tak pomalu vařit 45 minut.

Citron vyndáme a syrup přes kovové sítko přelejeme do sklenice, kde jej necháme, dokud zcela nevychladne.