GOLDEN SYRUP
Bohužel tento syrup je v našich končinách jen velmi těžko k mání, ale jeho výroba je poměrně rychlá a především velmi levná.
Používá se u mnoha anglických dezertů, takže se nemusíte bát, že jej nespotřebujeme, určitě si s ním několik dezertů připravíme..=)
Syrup:
- 600 g cukru krystal
- čtvrtku citronu
- 300 ml horké vody
Postup:
Rozehřejeme hrnec na střední teplotu, do něj nasypeme 100g cukru, přidáme 3 lžíce vody a začneme pořádně míchat. Voda se brzy odpaří a cukr se začne rozpouštět.
* Je potřeba pracovat rychle, protože se cukr může velmi rychle spálit.
Jakmile je cukr rozpuštěný a má krásnou karamelovou barvu přilijeme 300ml horké vody.
*Vody přilijeme najednou, není se čeho bát, ale přesto buďte opatrní.
Poté přidáme 500g cukru a všechen ve směsi rozmícháme.
Nakonec do tekutiny přidáme čtvrtku citronu, snížíme na nízkou teplotu, aby syrup jen zlehka probublával, a necháme jej tak pomalu vařit 45 minut.
Citron vyndáme a syrup přes kovové sítko přelejeme do sklenice, kde jej necháme, dokud zcela nevychladne.