ZPÁTKY NA SEVERU
Na Severu to opět začíná vonět...
Ano, ačkoli i já sama tomu jen těžko věřím, jsem zpět. Vím, že období kdy jsem nepublikovala bylo velmi dlouhé a nemyslela jsem si, že se k tomu opět vrátím, když jsem zrušila také webové stránky.
Proč tomu tak bylo?
Do života mi přišlo mnoho jiných výzev a to především z jiných oborů, takže jsem se věnovala jim a na pečení, fotografování a psaní článků nezbyl již žádný volný čas.
K tomu všemu jsem si nastavila svou osobní výzvu, že alespoň rok nebudu jíst žádné dorty, koláče, zkrátka nic z tohoto sladkého světa, takže by nedávalo smysl, udržovat v chodu web o pečení, když jsem si tyto pochutiny zakázala.
K této výzvě napíši samotatný článek o tom, proč jsem něco takového udělala, jak jsem to prožívala a hlavně, jak dlouho jsem to vydržela.
Další věc, která jsem věnovala v podstatě celý svůj volný čas, bylo divadlo.
Ano, více než rok jsem se věnovala divadlu. I k tomuto tématu chci sepsat samostatný článek, protože je to příliš dlouhé téma, které nemohu shrnout do pár vět a navíc je to pro mě velmi srdeční záležitost.
Toto nejsou pouze jediné dva důvody, proč jsem od webu utekla, ale pro mě to byly v podstatě dva největší důvody.
Kromě jiného jsem se začala také více věnovat tanci a trošku jsem cestovala.
Opět jsem navštívila mé zamilované Skotsko, a to i v době omezení, takže Vám ráda povím, jak to zde vypadá právě v této nevlídné době. Zažila jsem vánoční Londýn a mimo jiné jsem se také konečně dostala do Irska, které je zrovna tak krásné jako Skotsko.
O obou těchto zemích pro Vás také chystám články a věřím, že nebudou pouze dva, protože těch zážitků bylo opravdu hodně a já se o ně chci s Vámi rozhodně podělit.
A proč se znovu vracím?
Není to jen o tom, že teď bych měla konečně více času, ale také o tom, že se mi poslední dobou dostává zpětná vazba z více stran, že některé mrzí, že již nepeču a nedělím se o recepty, které nejsou pro nás tak úplně typické.
Navíc jsem nepřestala nikdy péct. I v době, kdy jsem sice sladké nejedla, jsem stále pekla pro své blízké okolí a především jejich pozitivní ohlasy mě utvrzují v tom, že by byla opravdu škoda to všechno jen tak zahodit.
Takže jsem se znovu nadechla a začala pátrat po receptech ze Severu.
O to víc mě těší, že je to právě v tuto dobu, kdy se pomalu ale jistě opět blíží Vánoce a tak nastává ten správný čas zauvažovat nad tím, jestli do klasického vánočního cukroví, nezařadit nějaké novinky z jiných zemí.
Sama mám velmi ráda naše tradiční cukroví, ale zcela určitě letos zařadím nějaké novinky, takže již předem říkám, těšte se..